Rekonstruktion af Livgardens 1. bataljons side på Internettet fra den 7. juli 2008.
Siden er sammen med mange andre sider forsvundet i forbindelse med at
Forsvaret
i september 2008 lagde alle Internetsider ind på nye adresser.


Kompagniet´s gave til Anders Storruds familie
Onsdag d. 2 juli tog dele af 1 kompagni på havearbejde.

07-07-2008 kl. 10:33

Efter den tragiske hændelse hvor 1 kompagni (KMP) mistede vores chef, Major Anders J.S. Storrud den 16. Oktober 2007 under kamp mod Taleban i Helmand, har KMP haft et ønske om at kunne hjælpe Anders’ famile, Susie, Trine og Ståle.

Efter at have medinddraget Susie, fandt vi i fællesskab ud af at KMP kunne glæde familien Storrud, ved at arrangere en ”havedag” hjemme på Susies bopæl.

Derfor mødte der godt og vel 30 soldater op onsdag den 02 JUL med køretøjer pakket med alverdens haveredskaber for at hjælpe Susie og børnene med at få orden på haven. Følgende småprojekter blev bl.a. udført:
- generelt havearbejde hvor ukrudt og bede blev renset op,
- maling af gargage,
- udhængsbrædder,
- vindskeder og dækliste på huset,
- opretning af stakittet,opsætning af udhængsbrædder på taget,
- samling af en stor grill-pavillion.,
- udplanering af et stykke af haven.
- opstilling af legehus og tilhørende terrasse.Der blev bl.a. malet.

Og som det helt store for især Trine og Ståle, blev der opsat et legehus med tilhørende terresse og opsat et gyngestativ. Dette hus var blevet finansieret af en anonym giver, der havde hørt om vores projekt. 1 KMP takker naturligvis den gavmilde giver.Der gøres klar til legehus.


Så er legehuset ved at være på plads.


Opsætning af grill-pavillion.

Vejret var perfekt og Susie sørgede på strålende vis for soldaterne ved at servere sodavand, øl og ved frokosttid blev der tændt op i grillen og vi blev budt på burgere og pølser. Det var en fantastisk dag og det betød enormt meget for 1 KMP at vi har kunne give bare lidt tilbage til Anders og hans efterladte.

Tak for den store indsats som vores friske arbejdssvende leverede og tak til Familien Storrud for at vi måtte udføre projektet.

Det er tiltag som disse der bringer folk sammen og som medvirker til at vi alle kan se hinanden i øjnene efter indsatsen på godt og ondt i Helmand.

Peter Grandahl Hansen

Kompagnichef

1/I/LG